Szeretetdoboz

szeretetdoboz

Szeretetdoboz

A Magyar Református Szeretetszolgálat idén is meghirdeti “Szeretetdoboz” című, tartós élelmiszergyűjtő adventi programját. Célunk, hogy idén karácsonykor is több ezer, nehéz körülmények között élő család ünnepét tehessük szebbé. Csatlakozzon Ön is!

Sok ezer család számára nem az a kérdés, hogy mi lesz az ünnepi menü karácsonykor, hanem hogy egyáltalán lesz-e mit az asztalra tenni. Miattuk hívtuk életre Szeretetdoboz címet viselő akciónkat, hogy az adventi időszakban nagycsaládosokat, időseket, betegeket és mélyszegénységben élőket segíthessünk tartós élelmiszercsomagokkal.

Mi az a Szeretetdoboz? A Szeretetdoboz környezetbarát anyagokból készült, többször felhasználható adománydoboz, mivel ragasztószalag nélkül is záródik, így környezetünket is óvjuk, miközben segítünk. Miután az adománya célba ért, a dobozt más újra meg tudja tölteni.
A doboz terhelhetősége: maximum 15 kg.

Mit tegyünk a Szeretetdobozba? Legalább fél éves szavatossággal rendelkező tartós élelmiszert: cukrot, olajat, konzervet, lisztet, kakaót, teát, fűszereket, édességet, száraz tésztát, kekszet, ketchupot, mustárt, majonézt.

Örömmel fogadunk továbbá tisztálkodási- és tisztítószereket: mosószert, öblítőt, fogkrémet, gyermek és felnőtt pelenkát, sampont, tusfürdőt.

Külön köszönjük, ha adományozás során gondolnak az étel intolarenciával küzdőkre, és cukor- vagy gluténmentes termékeket is helyeznek a Szeretetdobozba, mint például édesítőszert, cukormentes kekszet, gluténmentes tésztát.

Hogyan juthatok Szeretetdobozhoz, és hová adhatom le adományomat?

Hozza el vasárnaponként a templomba, vagy hétköznap a parókiára (Badacsony utca 36.). Érdeklődni: 30/4917241.

Meddig lehet leadni?

December 12-ig lehet leadni adományát.