stresszkezelési önképzőkör

stressz

Annyira aggódok, hogy egy nap alig tudok csinálni valamit…

Idegesítő helyzetekbe kerülök, és nem látok megoldást…

Olyan veszteségek értek, amiket nem tudok feldolgozni…

Szeretnék boldog lenni, de nem tudom, hogyan…

Hálátlanság, depresszió, álmatlanság, bírálatok, ostoba megjegyzések, apróságok bosszantanak, és szeretnék ezektől szabadulni…

 

  • Mi kell a boldog és kiegyensúlyozott élethez?

  • Mikor és hogyan tudok hatékonyan dolgozni az akadályok ellenére?

  • Miért élek ezen a földön, és hogyan élhetem meg egy nap azokat a csodákat és ajándékokat, amiket Isten elrejtett körülöttem?

  • Ki irányítja a sorsomat? Dönthetek-e a saját életem felől vagy előre meg van írva?

 

Ezekről és még sok mindenről lesz lehetőséged beszélgetni, gondolkodni ezen az Önképzőkörön, ahol kulcsot kapsz ahhoz, hogyan szabadulj meg mindnyájunk nagy akadályától: az aggódástól, a nyomasztó fáradtságtól, és a félelmektől, amik megbénítják az életed.

Egy könyvet fogunk végigolvasni hétről hétre fejezetenként, hogy lássuk, kik és hogyan küzdöttek meg a saját életüket fenyegető aggodalomtól és szorongástól. Módszereket tanulunk, amik segítik életünket normális, élhető mederben tartani. Gyakorlatokat tanulunk, amiknek alkalmazásáról hétről hétre beszámolunk egymásnak, valamint megosztjuk saját történetünket, hogy a nehéz és kilátástalannak tűnő helyzetekből mi hogyan jöttünk ki.

A csoport első alkalom után zárt csoportként és titoktartási kötelezettséggel működik, azaz csak saját személyes történeteinket oszthatjuk meg a kívülállókkal, a csoportban a többi résztvevő személyes történeteit nem adjuk ki névszerint. Így lesz biztonságos és őszinte a közeg, melyben saját magunkkal dolgozunk.

Tapasztalataink később másokkal is megoszthatóvá válnak, a módszereket taníthatjuk, továbbadhatjuk.

Neked is sikerülni fog!!

 

Jelentkezés: 2020. január 5-ig, min 7 fő jelentkezése esetén indul!

info: Halász Noémi

halasz.lelkesz@gmail.com, 30/4917241

 

 

Igaz történet egy asszonytól a második világháború után:

„A szorongás tökéletesen leterített. Gondolataim annyira zavarosak és kuszák voltak, hogy nem találtam semmi örömet az életben. Az idegeim annyira feszültek voltak, hogy éjjel nem tudtam aludni, nappal pedig pihenni. Három kisgyermekem szétszórva rokonoknál élt. A férjem, aki nemrég szerelt le, egy másik városban próbálta meg elindítani ügyvédi irodáját. A háború utáni újrakezdés korszakának minden fenyegetését és bizonytalanságát a bőrömön éreztem.

Veszélyeztettem a férjem karrierjét, a gyermekeim természetes életterét: a bolgod és normális otthont és a saját életemet. A férjem nem talált lakást, egyetlen megoldásnak az építkezés volt. Minden azon múlott, hogy jobban leszek-e. Minél inkább tudatosult ez bennem, minél inkább igyekeztem, annál jobban féltem, hogy nem sikerül. Aztán félni kezdtem bármilyen újrakezdés felelősségétől. Úgy éreztem, hogy nem bízhatok többé magamban. Úgy éreztem, mintha a megtestesült kudarc volnék.

Amikor minden sötét volt, és sehonnan sem várhattam segítséget, az édesanyám tett értem valamit, amit soha nem fogok elfelejteni, és amiért mindig hálás leszek. Annyira megijesztett, hogy harcolni kezdtem. Jól megszidott, mert megadtam magam a sorsnak, és nem voltam agyam és idegeim ura. Erélyesen rámszólt, hogy keljek fel és harcoljak azért, amim van. Azt mondta, beletörődtem a helyzetbe, félek tőle, ahelyett, hogy szembenéznék vele, és elszaladok az élet elől, nem merek élni.

Ettől a naptól kezdve harcoltam. A hét végén megmondtam a szüleimnek, hogy mostantól én csinálok mindent; szinte a lehetetlenre vállalkoztam. Egyedül kellett ellátnom két kisebb gyermekemet. Jól aludtam, megjött az étvágyam, és a kedvem is javult. Egy héttel később, amikor újra meglátogattak, énekelve vasaltam…..” A történet folytatása és ehhez hasonló történetek a kurzuson

Neked is sikerülni fog!!