Rólunk

Kiemelt kép
Biblia
Úgyhogy az sem számít, aki ültet, az sem, aki öntöz, hanem csak Isten, aki a növekedést adja.
1Kor 3,7

A Fonyód-Balatonfenyvesi Református Missziói Egyházközség négy éve, 2013 augusztusában vált le a Dél-Balatoni Református Missziói Egyházközség körzetéről, és indult el az önállóvá válás útján.

Lelkipásztora Halász Noémi

Gondnoka: Ellenberger József

Területe igen nagy kiterjedésű: Fonyódtól Balatonszentgyörgyig, és ezt igyekszünk egységben látni, kezelni, miközben a helyi sajátosságokat is figyelembe vesszük.

Jelenleg 100 fizető egyháztagot tartunk nyilván.

70 gyermeket hitoktatunk közoktatási intézményi kereteken belül. Hitoktatónk: Feketéné Kanizsay Orsolya.

Két épületünk van: Fonyódon a Sipos-hegy oldalában (József u. 21.) az evangélikus testvérekkel közös Protestáns templomban tartjuk vasárnap délelőttönként 11 órától az istentiszteletet és

Balatonfenyvesen az Imaház a Bem u. 9. sz alatt, ahol vasárnaponként 9.30-tól tartjuk az istentiszteletet.

Az istentiszteleteknél fontosnak tartjuk, hogy oda bárki, akár fiatalon is, akár családostul is eljuthasson, otthon érezhesse magát a szent cselekményben és a közösségben, így minden hónapban az első vasárnap a CsiT (családi istentisztelet), ahol a hittanos gyermekek szolgálnak köztünk, és gyermekként is érhető igemagyarázatot hallanak.

A hónap utolsó vasárnapjain pedig úrvacsorát veszünk.


Bibliaórát szerdánként 17 órától tartunk a balatonfenyvesi Imaházban.

Konfirmációs óra fiataloknak a Fonyódi Kulturális Intézményekben  kéthetente szombatonként 11 órától (2018. január 13-tól folytatólagosan)

 

Elérhetőségek

Halász Noémi
református lelkipásztor
halasz.lelkesz@gmail.com
30/4917241

Ellenberger József
gondnok
jozsefellenberger@gmail.com
30/3389762

 

A gyülekezet adományokból él, részletes beszámoló készül minden év elején, hogyan és mire költünk és milyen bevételi források állnak rendelkezésre.

Adományával Ön is támogathatja munkánkat, számlaszámunkra befizetheti egyházfenntartói járulékát, az Isten dicsőségére szánt összeget, vagy havonta rendszeres átutalással is kiszámíthatóvá teheti a gyülekezet anyagi hátterét.

Név: Fonyód-Bfenyves Reform.Missziói Egyh

Számlaszám: 11743095-20018614-00000000

Bank: Otp Bank

közlemény: adomány xxx célra vagy EFJ (egyházfenntartói járulék)